MDMA als therapie bij PTSS?

Afgelopen zaterdag (13 augustus 2022) stond er een prachtig artikel in De Volkskrant waarop ik door meerdere mensen werd geattendeerd. Dank jullie wel! Dit artikel 'Het is onze plicht om het leven van mensen met ptss weer leefbaar te maken', ging over het gebruik van MDMA ter behandeling van ptss bij oorlogsveteranen.

Wat fijn om te lezen dat MDMA een geaccepteerde behandeling van ptss bij militairen is geworden! Zoals de lezers van mijn boek inmiddels weten, ben ik geen militair maar had wel een trauma n.a.v.
mijn moeders overlijden toen ik 19 jaar was. Om dit trauma te verwerken heb ik veel (exotische) therapieën geprobeerd met wisselende resultaten. Pas na lang zoeken, heb ik ongeveer na 40 jaar een
(illegale) eenmalige MDMA sessie gehad en heb daar ongelooflijk veel baat bij gehad. Anders was ik nu nog steeds aan het ploeteren geweest.

Uiteraard hoop ik van harte dat mijn verhaal als ervaringsdeskundige gaat bijdragen aan de erkenning van MDMA als therapie bij behandeling van ptss bij niet-militairen.

NB Ik ben ook zo vrij geweest om de auteur van het artikel ( Eric Vermetten) een mail te sturen om hem te attenderen op mijn boek. Nu even afwachten ;-)


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


MDMA als therapie bij PTSS?

abortus nog steeds een taboe

Coherence Healing volgens Joe Dispenza

Wat te doen bij pathologische rouw

Waarom het schrijven van een levensverhaal belangrijk is

Heeft het leven zin? Of is dat onzin?